Чай ройбуш - альтернатива зеленому та чорному чаю, яка не містить кофеїну / фото ua.depositphotos.com

Чай ройбуш, отриманий із ферментованого листя рослини Aspalathus linearis, яка походить із Південної Африки, містить низку корисних компонентів, які позитивно підтримують здоров'я, повідомляє health. До прикладу, вживання цього напою допомагає захистити організм від окисного стресу, а також контролює рівень глюкози в крові, підтримує здоров'я серця та приносить користь для печінки. 

Крім того, він містить велику кількість поживних речовин і відносно простий у приготуванні, що робить його гідним доповненням до багатьох добре збалансованих дієт. Одна чашка чаю ройбуш містить 0 калорій. 

При цьому науковці наголошують, що надмірне споживання може викликати занепокоєння, оскільки воно може витіснити споживання інших напоїв, які забезпечують основні поживні речовини в раціоні. Тому споживати ройбуш потрібно невеликими кількостями. 

Відео дня

Чим ройбуш відрізняється від звичайного чаю?

Вчені з'ясували, що чай ройбуш містить велику кількість флавонолу аспалатину, що корисно впливає на підтримку та здоров'я шкіри. У науковому дослідженні, опублікованому у Journal of Pharmacy and Pharmacology 2016 року йдеться, що склад чаю може впливати на передракові клітини шкіри, тому він може допомогти запобігти раку. 

Також на відміну від багатьох чаїв, чай ройбуш має надзвичайно низький вміст речовин, які перешкоджають засвоєнню поживних речовин організмом. Тому, за оцінками науковців, напій ідеально підходить для тих, хто має ризик дефіциту мінеральних речовин, наприклад для тих, хто дотримується веганської або вегетаріанської дієти. 

Якщо порівнювати ройбуш з іншими чорними та зеленими чаями, то він майже не містить кофеїну. Відповідно, напій можна вживати у будь-який час доби, включаючи вечір, адже його заспокійливі властивості можуть сприяти розслабленню та зменшенню стресу без типового нервування, пов’язаного зі споживанням кофеїну. 

Також завдяки високому вмісту заліза чай ройбуш рекомендується вагітним жінкам і людям, які страждають на анемію.

Поради щодо вживання чаю ройбуш

  • При заварюванні напою рекомендують дати настоятися чайному листю в кип’яченій воді протягом 5-7 хвилин.
  • До ройбушу також можна додавати такі інгредієнти, як скибочки лимона, палички кориці або свіже листя м’яти. Це додасть різноманіття смаку чаю. 
  • Ройбуш можна змішувати з іншими трав’яними чаями, щоб максимізувати користь для здоров’я. 
  • Вживати чай радять в помірних кількостях і не додавати ніяких підсолоджувачів.
  • Зберігати чай ройбуш потрібно у герметичному контейнері в холодильнику, щоб зберегти його смак і свіжість.

Раніше дієтолог назвав найкращі види чаю для втрати ваги, серед яких також є чай ройбуш. Антиоксиданти, кофеїн та інші складові у чаї здатні допомогти швидко схуднути. Усі чаї є доступними, тому їх можна придбати у будь-якому супермаркеті.

Вас також можуть зацікавити новини: