Експерти пояснили, чому не варто чіпати опале листя / колаж з фото ua.depositphotos.com та УНІАН

Експерти радять не згрібати опале листя й не викидати його, а залишити на своїй ділянці чи на газоні, і це принесе користь природі.

Шар опалого листя - дуже важливе середовище існування дикої природи, розповів Девід Мізежевський з Національної федерації дикої природи, повідомляє The Washington Post. "Всілякі істоти покладаються на це для свого виживання як на місце, де вони можуть знайти їжу та укриття, а в багатьох випадках навіть завершити свій життєвий цикл", - зазначив він.

За словами експертів, завдяки товстому листяному покриву під час холодної зими критично важливі види запилювачів - бджоли, метелики та міль, мають середовище для життя. Крім того, товстий шар листя може стати притулком для амфібій, а також дрібних ссавців, наприклад, бурундуків.

Відео дня

"Це (наявність листя - Ред.) дозволяє їм пережити зиму, а потім з’явитися, щоб потенційно запилити ваш сад, щоб допомогти контролювати інших шкідників", - сказав виконавчий директор товариства захисту безхребетних Xerces Скотт Блек.

Раніше були опубліковані цікаві поради про сад - це варто прочитати

Стало відомо, що треба зробити, щоб у вашому саду не гадили коти. Порадами поділився син засновників компанії Total Clean Карлос Гарсія.

Експерт зазначив, що коти люблять пухку землю, тому можна додати у ґрунт, наприклад, яєчну шкарлупу, і тоді тварини не захочуть порпатися у вашому саду. Крім того, можна посадити рослини, запах яких не до вподоби котам, - це лаванда і розмарин.

Вас також можуть зацікавити новини: