Експерт назвав найбрудніший предмет ванної кімнати, який люди миють дуже рідко / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

Прибираючи у ванній кімнаті, люди зазвичай регулярно миють сантехніку, плитку та дзеркала, але один із предметів часто залишається поза увагою.

Як пише Mirror, люди досить рідко чистять килимок для ванної кімнати, кидаючи його в пральну машину двічі на рік, в той час як нехтування його належною чистотою може мати серйозні наслідки.

Килимок для ванної кімнати може бути осередком потенційної цвілі та мікробів, особливо якщо за ним не доглядати належним чином. Це тому, що, перебуваючи на підлозі, він часто не висихає повністю, тому у ньому швидко розмножуються бактерії. До того ж, такий килимок часто розміщується біля унітазу, що ще поглиблює ситуацію.

Відео дня

"Якщо в кімнаті також є туалет, частки мікробів з нього цілком можуть бути знайдені на вашому килимку для ванної кімнати. І у поєднанні з вологістю, яка часто виникає після гарячої ванни з піною або душу, це рецепт катастрофи", - пише видання.

Експерт з Big Bathroom Shop Ріккі Фотергілл каже, що вам слід мити килимок для ванної кімнати принаймні раз на тиждень, але якщо ви живете самі або не користуєтеся ванною кімнатою регулярно, це можна робити раз на два тижні.

Взимку, при підвищеному рівні вологості можливо доведеться прати його навіть частіше, ніж зазвичай, щоб уникнути утворення цвілі.

Експерт рекомендує додати підкладку до вашого килимка, тому що це зменшить кількість бактерій,  запобігаючи вбиранню вологи в підлогу під килимком, і зменшить кількість цвілі. Крім того, їх зазвичай легше чистити, ніж сам килимок для ванної кімнати - можна зняти та випрати підкладку окремо.

Раніше УНІАН розповідав, як очистити ванну від застарілого нальоту та іржі за методом клінінгових компаній. 

Для цього стануть в нагоді найпростіші та найдешевші засоби - харчова сода, білизна та перекис водню.

Вас також можуть зацікавити новини: