Цей пиріг просто і швидко готується/ фото ua.depositphotos.com

Син відомої акторки Одрі Гепберн, Лука Дотті, 2015 року опублікував книгу рецептів своєї матері під назвою "Одрі вдома: спогади про кухню моєї матері". Так, Дотті пише, що його мати особливо любила шоколад і їла його щодня. А в особливих випадках і днях народження вона подавала свій фірмовий десерт: шоколадний пиріг без борошна, посипаний цукровою пудрою, який вона подавала зі збитими домашніми вершками і ванільним морозивом.

Видання Parade публікує рецепт цього надзвичайно смачного десерту.

Інгредієнти для шоколадного пирога без борошна Одрі Хепберн:

Відео дня
  • 300 грамів несолодкого темного шоколаду, порубати шматочками
  • 1/4 склянки молока
  • 110 грам вершкового масла, нарізати невеликими шматочками
  • 8 яєць, розділити на білки і жовтки
  • 1 склянка цукру
  • цукрова пудра

Як приготувати шоколадний пиріг від Одрі Хепберн

1. Для початку розігрійте духовку до 200° С.

2. Підготуйте круглу форму діаметром 25-30 см і застеліть пергаментом або просто змастіть олією та присипте борошном.

3. Розтопіть шоколад і молоко на водяній бані або в мікрохвильовці, потім додайте вершкове масло і перемішайте до отримання однорідної маси. Потім вимкніть вогонь, дайте масі трохи охолонути і додайте яєчні жовтки.

4. В окремій ємності збийте білки до стійких піків, поступово додаючи цукор.

5. Акуратно змішайте збиті яєчні білки з шоколадно-жовтковою сумішшю. Вилийте тісто для торта в підготовлену форму і поставте в духовку.

6. Випікайте пиріг 30 хвилин, потім вимкніть духовку, відчиніть дверцята і залиште пиріг усередині приблизно на 10 хвилин - це дасть змогу уникнути виникнення тріщин на поверхні.

7. Дістаньте пиріг із духовки і дайте йому охолонути близько 10 хвилин, перш ніж виймати його з форми. Посипте цукровою пудрою і подавайте зі збитими вершками та ванільним морозивом.

Такий десерт обов'язково сподобається любителям спробувати щось новеньке, а також ідеально підійде людям, які не вживають глютен.

Напередодні Великодня рекомендуємо вам звернути увагу на рецепт повітряних пасочок-сіннабон. Така паска готується простіше за класичну і дуже подобається дітям.

Вас також можуть зацікавити новини: