Запечений гарбуз дуже смачний / фото ua.depositphotos.com

Фрукти та овочі завжди найсмачніші у свій сезон. Зараз час гарбуза, а тому не варто гаяти можливість щось з нього приготувати.

Як пише Еxpress, цей фаршированний гарбуз допоможе нагодувати всю сім'ю за невеликі гроші. Для приготування потрібні:

  • гарбуз - 2 шт. середнього розміру;
  • оливкова олія - 2 ст.д.
  • сіль - чверть чайної ложки;
  • мелений перець
  • свіжий шпинат - 200 г;
  • вершковий сир - 230 г;
  • сир "Лестер" червоний - 150 г;
  • бекон - 6 смужок.

Спочатку розігрійте духовку до 200С. Приготуйте гарбуз - розріжте кожен уздовж навпіл. За допомогою ложки вийміть насіння та м’ясисті нитки.

Відео дня

Покладіть гарбуз зрізом догори на деко. Збризніть зрізи оливковою олією та приправте. Переверніть гарбуз зрізом вниз у готуйте 40 годин. 

У цей час у середній сковороді розігрійте оливкову олію на середньому вогні та додайте свіжий шпинат. Готуйте близько п'яти хвилин. Змішайте в мисці шпинат, сир та половину бекону.

Вийміть гарбуз з духовки.За допомогою ложки вийміть м’якоть, залишивши межі приблизно 2 см з боків. Нафаршируйте його сумішшю з гарбуза, шпинату, бекону та сиру. Зверху викладіть решту нарізаного вареного бекону.

Готуйте фарширований гарбуз ще 15 хвилин, поки сирна суміш не розплавиться, а верх не стане золотисто-коричневим. Зверху посипати свіжомеленим чорним перцем.

Що приготувати ще

Раніше УНІАН розкрив рецепт картоплі від ведучого та шеф-кухаря MasterChef.

Таокж розповідалось, як приготувати простий банановий хліб від Мері Бері, а також запечені курячі стегна з пюре по-новому.

Дитячий дієтолог і письменниця Роміна Бертінаццо поділилась рецептом пирога, який можна навіть малечі.

Вас також можуть зацікавити новини: