Тирамісу прикрасить будь-який різдвяний стіл / фото ua.depositphotos.com

Тирамісу - це найвідоміший італійський десерт, про який мало хто не чув. Він поєднує у собі ніжний крем, солодке печиво, легку гірчинку кави та какао. Автентичний рецепт вимагає багато часу, однак його можна приготувати з нуля нашвидкуруч, додавши його до насиченого новорічного меню.

"Тирамісу — це класичний італійський десерт, який зазвичай поєднує в собі м’які бісквітні коржі, змочені в каві та бренді або лікері, з порошковим какао та сиром маскарпоне. Якщо ви приготуєте традиційний рецепт тирамісу, вам може знадобитися провести кілька годин на кухні, але за допомогою цього легкого рецепту ви зможете приготувати домашній, смачний і вражаючий десерт менш ніж за 20 хвилин", -  каже Express.Джонні Інгленд, експерт з кави в Löfbergs.

За його словами, найважливіше - це використовувати свіжозварену молоту каву, а не розчинну. Це додає м'якої насиченості смаку. Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

Відео дня
  • жирні вершки - 250 г;
  • цукор - 50 г;
  • свіжозварена кава - 250 мл;
  • печиво "дамські пальчики" - 100 г;
  • розчинний гарячий шоколад - 2 ст.л.

Зваріть каву й залиште її охолоджуватись. Вершки та цукор збийте до пухкої та стабільної маси.

Змочіть печиво в каві кімнатної температури та викладіть їх на тацю 20 на 20 см. Краще занурювати їх по одному, щоб вони не "набрали" більше кави, ніж треба.

Покрийте печиво половиною вершкової суміші, розрівняйте і додайте ще один шар "жіночих пальчиків", змочених у каві. Покрийте печиво останнім шаром крему та присипте розчинним гарячим шоколадом. Залиште десерт в холодильнику на три години або на ніч. Після цього можна подавати.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати картоплю на Різдво за цікавим рецептом.

Вас також можуть зацікавити новини: