Не виключено, що це рештки стародавніх трилобітів / фото facebook.com/gid.ekskursovod.v.Krivom.Roge.guide.in.Kryvyi.Rih

У Тернівському районі Кривого Рогу на схилі балки Північна-Червона у складі породи виявили рештки невідомої істоти. На думку вчених, це скам'янілі рештки древніх трилобітів. Скам'янілості знайшли члени Facebook-спільноти Марс в Кривому Розі I Картинна галерея ОпеГОКа.

"Знайшли на схилах балки "Північна-Червона" в каменях, які відшарувалися від скель, з внутрішньої сторони такі нарости розміром менше нігтя на мізинці. Вони тверді, ключем сколупнути не вдалося. Гугл визначив їх як скам'янілі залишки стародавніх трилобітів. Але є сумніви у цій теорії, оскільки ці нарости зверху на камені", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що друга версія - це затверділа оотека (яйця) богомола сучасного: "Але і вона піддається сумнівам, оскільки богомоли свої коробочки з яйцями відкладають на гілки".

Відео дня

Також вказується, що у науковому описі заказника є підтвердження першої версії. Раніше дослідники вже знаходили там скам'янілі рештки стародавньої флори і фауни.

Трилобіт - клас вимерлих морських членистоногих, що мав велике значення для фауни палеозойських утворень земної кулі. Вважається, що трилобіти вимерли приблизно 250 мільйонів років тому.

У Китаї знайшли скелет гігантської панди - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, в Китаї виявили перший повний скелет гігантської панди в гробниці стародавнього імператора, символ статусу, який проливає світло на королівські ритуали поховання, що існували понад 2000 років тому.

Панда була знайдена в групі ям для жертвоприношень тварин на пагорбі поруч з великим мавзолеєм, що належав імператору Вень з династії Хань, що правив з 180 по 157 рік до н. е.    

Вас також можуть зацікавити новини: