
Духовку можна очистити, використовуючи два предмети, які вже є на кухні.
Як пише Еxpress, підтримувати свою духовку в чистоті надзвичайно важливо. Згідно з опитуванням, мешканці Великої Британії протирають свою духовку лише кожні 18 місяців, а 2% опитаних не чистять її взагалі.
Накопичення жиру та підгорілої їжі призведе до розмноження бактерій, що може зробити їжу менш гігієнічною.
Експерти супермаркету Britsuperstore радять чистити духовку простою сумішшю соди та гарячої води. Далі треба використати алюмінієву фольгу, щоб відтерти її.
"Очищення дверцят духовки може бути складним завданням, оскільки бризки їжі та жир часто припікають на поверхні, через що плями важко видалити, навіть після ретельного чищення. Якщо минуло багато часу з тих пір, як ви востаннє чистили духовку, важливо почати робити це зараз", - наголосив експерт Річард Прайс.
За його словами, накопичений жир і плями від опіків створюють ідеальне середовище для бактерій, що ставить під загрозу гігієну кухні та безпеку вашого приготування їжі.
"Використання бікарбонату натрію — це простий і ефективний спосіб очищення духовки з чудовими результатами всього за три хвилини, що робить його ідеальним для прибирання в останню хвилину", - пояснює Прайс.
Як очистити духовку
Обережно покрийте дверцята гарячою водою і посипте їх харчовою содою. Залиште так на 30 секунд - має утворитись своєрідна очищувальна паста.
Далі треба взяти фольгу і зім'яти її в кульку. Водіть нею круговими рухами по дверцятах, щоб очистити їх. Витріть пасту вологою тканиною. Фінально протріть скло паперовим рушником, щоб не залишилось смуг.
Раніше УНІАН розповідав, як очистити витяжку від жиру. Щоб прилад працював добре, його потрібно утримувати у чистоті. В іншому випадку на кухні з'явиться неприємний запах та конденсат.