Банановий хліб можна декорувати за смаков та додавати різні начинки та спеції / фото ua.depositphotos.com

Банановий хліб стає все популярнішим рецептом завдяки своїй простоті у приготувати та інгредієнтів. Він не вимагає багато зусиль й радує смачним результатом.

"Цей легкий рецепт бананового батона є щось середнє між банановим хлібом і пирогом, який можна швидко заморозити. Він також чудово підходить для використання перестиглих бананів", - йдеться на сайті BBC GoodFood.

  • м'яке вершкове масло - 140 г;
  • цукрова пудра - 140+50 г;
  • яйця - 2 шт.;
  • борошно - 140 г;
  • розпушувач 1,5 ч.л.;
  • стиглі банани - 2 шт.;
  • сушені бананові чіпси - жменя.

Для початку розігрійте духовку до 180C/160C вентилятор/газ 4. Форму для хліба на 900 г. вистеліть пергаментом та змастіть маслом.

Відео дня

Збитийте масло і 140 г цукрової пудри до світлої та пишної маси. Поступово вбийте туди яйця, борошно та розпушувач. Банани розімніть у пюре і також додайте у тісто.

Вилийте суміш у підготовлену форму та випікайте приблизно 50 хвилин або до готовності. Перевіряйте буханець шпажкою. Охолодіть його у формі протямго 10 хвилин, а потім перемістіть на решітку.

Змішайте 50 г пудри з 2-3 чайними ложками води. У вам має вийти рідка глазур. Збризніть нею верх пирога та прикрасьте жменею бананових чіпсів.

Як раніше повідомляв УНІАН, на вечерю можна приготувати медову курку. Вона чудово підійде до будь-якого гарніру й допоможе нагодувати всю родину без зайвих зусиль.

Вас також можуть зацікавити новини: