Існує вісім звичок, властивих неуспішній людині в обід / фото ua.depositphotos.com

Виявляється, ваш обід може сказати більше не лише про ваші особисті вподобання в їжі. Що саме ви робите, коли обідаєте? Можливо, замість того, щоб зосередитися на їжі, ви поєднуєте цей важливий ритуал із роботою?

Якщо так, знайте, це одна з восьми звичок, властивих "неуспішним" людям. Детально у зв'язку між "обідом" та "успіхом" розбирався портал HackSpirit

1. Заїдати обідній "бутерброд" роботою. Про цю погану звичку ми вже згадали. Слід вмісти ефективно планувати свої робочі процеси та бути впевненішими, що встигнете закрити необхідні дедлайни. Звісно, життя іноді змушує робити виключення кожного з нас, але жертвувати своїм обідом та поєднувати його з роботою на регулярній основі - неправильно. Змінюйте це, якщо прагнете успіху.

Відео дня

2) Ви взагалі не вважаєте, що вам слід обідати. Тут знову ж таки, часто йдеться про роботу. Іноді люди просто ігнорують чи "забувають" про потребу взяти обід, поки їх шлунок не "зшаленіє" та не нагадає під кінець робочого дня, що вам вже давно слід поїсти. Не рідко, коли ми дуже зосереджуємося на чомусь, то не відчуваємо голоду. Тут працює той самий принцип. Але ви впевнені, що хочете заробити гастрит своїм "зануренням" у роботу? Більш того, такі "голодування" призводять до стрибків цукру в крові - окрім зрозумілих наслідків для здоров'я, це спричиняє відчуття дратівливості, втому. Обідайте вчасно, і, як вже згадувалося, не в парі з роботою.  

3) Про роботу "забуто", але їсти за робочим столом - звик. Це теж шлях до "неуспіху". Адже обід за робочим столом все одно не дозволить вам як слід насолодитися їжею. Як мінімум, вас можуть постійно відволікати, тож ви просто нахапаєтесь їжі, не відчувши її. Беріть нормальну перерву та обідайте на кухні чи в приміщенні, яке спеціально відведене під ланч на вашому місці роботи. Ще ліпший варіант, забіжіть у кафе на каву, щоб зробити обід різноманітнішим. 

4) Обід - це не про "дешево" та "швидко". Так, людям 21 сторіччя зручно швидко наїстися найдешевшим та найшвидшим, що є під рукою. Але, задумайтеся, обід називають чи не найголовнішим прийомом їжі людини, тож раціонально під час нього дати собі якомога більше корисного. Тому між смачним бургером та більш дієтичним меню, обирайте останнє. Це не значить, що вам треба давитися листям салату, якщо ви його не любите. Підберіть для себе щось інше. Головне поєднати те, що вам подобається, з користю для організму, - ось в чому "успіх".

5. В обід слід дрімати, якщо маєш потребу. Короткий сон в обідній час дасть організму відпочити як слід, якщо він недоспав вночі. Також така перерва на відпочинок дозволяє неймовірно освіжити думки, адже мозок все одно, що "перезавантажується" у цей час. Тому не бійтеся спати в обід, більше енергії дає більше мотивації щось роботи. А діяти - стратегія "успішної" людини.

6) Ви засиділися - обід час для "руханки". Переважна частина людей займається діяльністю, яку ще називають сидячим образом життя. Секретар, працівник рецепції, касир - прикладів, коли людина сидить мінімум 8 годин на стільці, немало. Але в обід є шанс щось змінити. Порухайтесь зайвий раз, сходіть кудись на обід. Потурбуйтеся про своє здоров'я у момент перерви не тільки якісним виробом продуктів на перекус.

7) Не забувайте про базові необхідності. Йдеться не тільки про потребу у їжі чи, наприклад, перерву на туалет. У багатьох обід - це єдиний вільний робочий час, щоб задовільнити свої соціальні потреби. Якщо немає бажання спілкуватися з колегами або друзями, знайдіть 5 хвилин після прийому їжі та зателефонуйте близьким. 

8) Нескінченний обід - це теж не про успіх. Ми згадували чимало про людей, які жертвують своїм обідом на користь поганих звичок. Але є і зворотня сторона, влаштовувати собі "нескінчені" обіди на регулярній основі - теж не варто. Нехай ваші перерви будуть короткими, проте ефективними, а не бездумним гаянням часу. Будьте успішні!

Ти не рухаєшся вперед - є 9 тривожних ознак 

Раніше ми також перераховували 9 ознак на користь того, що в житті стався "застій" і людина не рухається вперед. Наприклад, постійний пошук тієї самої "мети", невміння виокремити важливе, на чомусь сконцентруватися - це тривожні сигнали.

Як стверджував "батько" психології Карл Юнг, людина має "дякувати" за ті випробування, які підкидає їй доля. Тож - 9 викликів, які слід подолати для успіху.

Вас також можуть зацікавити новини: