Проблеми зі сміттям у регіоні почалися після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі / фото УНІАН

Європейський банк реконструкції та розвитку, Східноєвропейський фонд енергоефективності та довкілля (E5P), а також Фонд чистих технологій надали фінансування в розмірі 35 млн євро для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва у Львові сміттєпереробного заводу.

Як передає кореспондент УНІАН, презентація проекту та підписання кредитної угоди відбулося сьогодні за участю представників керівництва ЄБРР, фондів і керівництва Львова.

Читайте такожЄврокомісія хоче заборонити одноразовий посуд з пластику

Згідно з презентаційними матеріалами, пакет фінансування включає 13-річний кредит від ЄБРР у розмірі 20 млн євро, інвестиційний грант у 10 млн євро від E5P, а також пільговий кредит на 5 млн євро від Фонду чистих технологій.

Кредитну угоду підписали заступник директора ЄБРР в Україні Марина Петров і директор львівського комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Гранатову угоду підписали мер міста Львова Андрій Садовий та директор ЄБРР із питань довкілля Алістер Кларк.

«Сьогодні ви були свідками підписання двох великих договорів: один договір із ЄБРР на 20 млн євро і ще один договір із екологічними європейськими фондами, що дає можливість отримати серйозний грант для того, щоб побудувати перший в Україні завод глибокої переробки твердих побутових відходів та зробити рекультивацію існуючого полігону», - сказав після підписання договорів Садовий.

Він повідомив, що початок будівництва заводу планується почати вже цього року. Термін будівництва - два роки.

Також мер Львова зазначив, що роботи з рекультивації полігону займуть до п'яти років.