В Армянську знову зафіксували підвищення кислотності в кислотонакопичувачі / фото Крим.Реалії

У Криму можливе повторення екологічної катастрофи. В Армянську на півночі окупованого півострова знову зафіксували підвищення кислотності.

Про це повідомляє кримський блогер RoksolanaToday&Крим. За її словами місцева "влада" про ситуацію замовчує.

Читайте такожМертві тварини та іржаві цвяхи: у Мережі з'єднання явилися нові докази екокатастрофи в Криму

Відео дня

"В Армянську знову зафіксували підвищення кислотності на озері-накопичувачі. Місцева "влада" мовчить - ні слова про перевищення ГДК. З представниками заводу журналістам не вдалося погодити проведення інтерв'ю", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня 2018 року в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт "липкої іржі", яким вкрилися металеві предмети. Місцеві жителі почали скаржитися на затруднене дихання, першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

4 вересня окупаційна влада Криму оголосила про закриття заводу Кримський титан у зв'язку з викидом токсичних речовин у повітря в Армянську і околицях.

Читайте такожУ мережі показали шокуючі фото "кримського Чорнобиля" з висоти пташиного польоту

10 жовтня жителі Армянська знову почали повідомляти про хімічні викиди у повітря. Окупаційна влада заявила, що забруднення повітря пов'язано з випарами кислотного вмісту накопичувача, у який скидають хімічні відходи з 1971 року.

Наслідки екологічної катастрофи спостерігалися і на території, що межує з Кримом Херсонської області.

Українське слідство розглядає три версії забруднення повітря: через неправильну експлуатацію заводів на півночі півострова; через викид в атмосферу хімікатів в результаті військових навчань РФ і навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації ситуації в Херсонській області з метою відновлення подачі води в окупований Крим.