У південноафриканському природному заповіднику Таба Толо (Thaba Tholo Wilderness Reserve) на приховану камеру зняли рідкісного рожевого леопарда.

Про це повідомляє Daily Mail.

Відео дня

Відзначається, що полуничний леопард був помічений бенкетуючим на мертвому жирафі. Такий момент був знятий на камеру вперше.

Знімки зробив власник заповідника Алан Уотсон і його дружина Лінсі. Камера була прикріплена до дерева в заповіднику дикої природи Таба-Толо в Південній Африці. До цього пара кілька разів помічала цього леопарда, який крався по заповіднику, однак ніколи ще його не вдавалося спіймати на плівку.

Читайте такожВчені з'єднання ясували, чому так гарно розводити гепардів у неволі (відео)

Уточнюється, що в липні Алан знайшов мертвого жирафа, вбитого під час грози, і, розуміючи, що його вже не можна врятувати, він розрізав його для приманювання хижаків. Потім він встановив камеру, щоб отримати фотографії бенкетуючих тварин. Пізніше, коли спеціаліст розглянув фотографії, він помітив на них полуничного леопарда. З цього моменту дику кішку прозвали Голді.

Цей вид є рідкісним в світі завдяки кольору його шкіри, тому Алан сказав, що сподівається на потомство кішки рідкісного виду в найближчі роки.

За наявними даними, вперше цей великий кіт був виявлений у 2012 році недалеко від кордону в Південній Африці. Полуничні леопарди викликані рідкісною мутацією гена, званою еритризмом, яка викликає надвиробництво червоних пігментів або недовиробництво темних пігментів.