"Ведмежий десант" висадився на мис за три-чотири доби / фото: wwf.ru

Глобальне потепління призвело до того, що 56 білих ведмедів не змогли покинути околиці села Риркайпії Чукотської області і залишилися поблизу людей.

Про це повідомляє «Интерфакс», посилаючись на Всесвітній фонд дикої природи (WWF) Росії.

Читайте такожУ Карпатах ведмідь забрів у село поласувати недоїдками і "обніс" яблуню

"Майже всі ведмеді худі. Серед них є як дорослі, так і молоді звірі, є і самки з ведмежатами різного віку", - повідомила керівник ведмежого патруля з Риркайпії Тетяна Міненко.

Ведмеді знаходяться в районі "Мису Кожевнікова". Вони харчуються тушами моржів, які залишилися тут з осені, коли на мисі відпочивали морські ссавці. Однак моржі пішли з Мису Кожевнікова ще в листопаді і з їжею рідкісних хижаків можуть виникнути складності.

У WWF розповіли, що на час ведмежої навали в Ріркайпії скасували всі громадські заходи - репетиції, концерти, а в дитячий садок і школу дітей будуть розвозити на автобусах.

"Однією з причин ситуації, що склалася, могли стати глобальні зміни клімату. У районі Мису Кожевнікова спостерігається надзвичайно тепла для початку грудня погода, через що лід біля берега хоч і з'явився, але все ще недостатньо міцний. Жителі села чекають, коли вдарять морози і по зміцнілому льоду ведмеді покинуть околиці села", - додали в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, словацькі мисливці натрапили одразу на майже чотири десятки ведмедів.