Грета Тунберг / фото REUTERS

Еко-активістка Грета Тунберг заявила активістам на переговорах ООН з клімату в Мадриді, що глобальна хвиля шкільних страйків за клімат в минулому році "нічого не досягла", тому що викиди парникових газів продовжують зростати.

Про це пише НВ з посиланням на іспанське видання "El Pais".

Читайте також"Перестаньте недооцінювати силу сердитих дітей": екоактивістка Тунберг дала людству нову пораду

Відео дня

"Якщо подивитися з певної точки зору, ми нічого не добилися", - зізналася Тунберг.

Шведська активістка зазначила, що до руху проти зміни клімату приєдналася велика кількість людей, однак цього все ще недостатньо для зміни екологічної ситуації.

"Ми не можемо так продовжувати; неприпустимо, щоб діти пропускали школу, і ми не хочемо продовжувати це робити - нам би хотілося, щоб деякі люди, які перебувають при владі, вжили заходів. Люди страждають і вмирають сьогодні. Ми не можемо більше чекати", - заявила активістка.

Ілюстрація / REUTERS

У Мадриді 6 грудня пройшов багатотисячний марш з вимогою вжити заходів для боротьби зі змінами клімату. У марші взяла участь еко-активістка Грета Тунберг.

До мітингу також долучилися представники організацій Greenpeace, Екологи в дії, Альянс за клімат, 2020 Повстання за клімат, руху П’ятниці заради майбутнього.

За даними організаторів Маршу за клімат, в акції взяли участь понад півмільйона осіб. За даними поліції, було 15 тисяч учасників.

«До наших голосів прислухаються все більше і більше, але, звичайно, це не призводить до політичних дій. Я сподіваюся, що світові лідери усвідомлюють актуальність у вирішенні кліматичної кризи», — зазначила Тунберг.

Ілюстрація / REUTERS

Зазначимо, 16-річна зірка еко-активізму Грета Тунберг здобула популярність після численних виступів у міжнародних організаціях, у тому числі і в ООН.

Марші з її участі проходять по всьому світу і отримали назву "Fridays for Future ("П'ятниці за майбутнє"), бо акції протесту проходять під час останнього навчального дня тижня замість школи.

Нагадаємо, як повідомляв УНІАН, Грета Тунберг стала лауреатом альтернативної Нобелівської премії.