Етичне веганство вперше визнано філософським світоглядом / Ілюстрація REUTERS

Трибунал у трудових суперечках англійського міста Норвіч постановив, що веганство є філософським світоглядом, і тому перебуває під захистом закону.

Читайте такожWorld Vegan Day: хто такі "вегани" та від чого вони відмовляються (відео)

Як повідомляє «Русская служба BBC», відповідний позов в кінці 2018 року подав веган Джорді Касамітджана. Позивач заявив, що був звільнений з благодійної організації із захисту тварин "Ліга проти жорстоких видів спорту" через свої веганські переконання.

Відео дня

Він зробив надбанням гласності те, що дана організація інвестувала в компанії, що займалися тестуванням продуктів на тваринах.

Його колишній роботодавець заявляв, що звільнив Касамітджану за неналежну поведінку.

Однак у п'ятницю суддя трибуналу постановив, що веганство з етичних міркувань має підпадати під Закон 2010 року про рівність і недопущення дискримінації. Рішення про те, чи був позивач звільнений по справедливості, поки не оголошено.

Касамітджана у спілкуванні з журналістами визнав, що подав позов не стільки через звільнення, а саме заради того, щоб встановити в судовому порядку, що веганство - це філософський світогляд.

У свою чергу, "Ліга проти жорстоких видів спорту" також роз'яснила свою позицію, зробивши заяву:

"Ліга проти жорстоких видів спорту" враховує індивідуальні особливості свого персоналу, але оскільки цей позов покликаний встановити, чи треба брати веганство під захист закону, що наша організація не заперечує, то ми вважаємо недоречним висловлюватися з цього приводу".

«Ліга» виступає за заборону таких видів спорту, як полювання на лисиць, зайців, оленів, дикої птиці, а також боїв за участі тварин.

Раніше британський блогер Sv3rige на фестивалі веганів в Брайтоні почав є свинячу голову на очах відвідувачів. За словами чоловіка, це була акція протесту, так як, на його думку, веганство є «людською жорстокістю».