Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп заявив, що питання клімату в сучасному світі є для нього «серйозною темою».

Заяву американського лідера цитує Білий дім.

«Це дуже серйозна тема. Я хочу чисте повітря, чисту воду. Я хочу найчистіше повітря з водою», – сказав він, зауваживши, що не вважає загрозу глобального потепління вигаданою.

Відео дня

Читайте такожЖурнал Time оголосив екоактивістку Грету Тунберг людиною року (фото)

«Довкілля дуже для мене важливе… Я великий прихильник цього слова», – додав Трамп.

При цьому він вважає, що бізнес не повинен страждати через будь-які обмеження з боку екологів.

«У нас найкращі показники зайнятості, які ми мали будь-коли… Так що це дуже важливо», – сказав він.

Раніше Трамп підтвердив план виходу США з Паризької кліматичної угоди, менш ніж за два тижні до терміну, у який його адміністрація може почати формальний процес виходу з договору.

Трамп закликав до збільшення видобутку природного газу і нафти в США, розповів про свої зусилля щодо зниження вимог до енергетичної галузі та про плани його адміністрації вивести США з міжнародної угоди по клімату, підписаної в 2015 році.

"Що ми не будемо робити - так це карати американський народ, збагачуючи зарубіжних забруднювачів повітря. З гордістю кажу: це називається "Америка перш за все", - заявив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, у серпні цього року генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш оголосив "надзвичайну кліматичну ситуацію". Він зазначив, що рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства. Гутерріш також додав, що сьогодні ситуація набагато гірша, ніж на момент прийняття Паризького угоди по клімату в 2015 році.