Котам через мороз загрожує загибель, їх потрібно врятувати, зазначив очільник ОП / фото nomaaaaad, Pixabay

В Офісі президента України закликають зоозахисні організації світу звернути увагу на ситуацію в Україні після численних масованих атак Росії.

Геноцид і екоцид - це тактика Росії, супротивник хоче заморозити українців, тому що думає, що нас можна зламати, йому це не вдасться, але поруч з нами є беззахисніші істоти, які залежать від людей, про це написав у своєму Telegram керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Чиновник додав, що у мороз смерть собак настає за 17 годин, а котів - за 6.

Відео дня

"Якщо тварини не знаходять прихисток, для них - це питання виживання", - наголосив Єрмак.

За його словами, кожен українець може допомогти їм вижити, просто пустивши в під‘їзд, в центр незламності чи додому.

"Але сьогодні нас всіх намагаються позбавити тепла, тому весь світ, а також організації, що опікуються проблемами і захистом тварин, мають знати - ситуація дуже серйозна. Нам потрібні генератори, потрібна підтримка для того, щоб якнайшвидше відновити світло та тепло. Потрібна зброя для захисту неба від терористів. Тоді і люди, і тварини матимуть тепло", - зазначив Єрмак.

Він підкреслив, що увага всього світу має бути прикута сьогодні до України.

Новий ракетний удар по Україні - найважливіші новини

Як повідомляв УНІАН, 23 листопада Росія здійснила чергову масовану атаку по Україні. Ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури в кількох областях. Загалом було випущено понад 70 крилатих ракет, 51 з них знищено. У багатьох регіонах відбулися аварійні відключення електроенергії. Також повідомлялось про відключення електроенергії у сусідній Молдові.

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій атомних станціях через обстріли спрацював аварійний захист, через що всі енергоблоки цих АЕС відключені.

В результаті влучань в об’єкти енергетики, багато регіонів України залишились без теплопостачання та водопостачання.

Міністр енергетики Герман Галущенко повідомивив, що в енергосистемі України відбувся блекаут внаслідок ракетної атаки РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: