Соломинки заборонять у ресторанах / flickr.com/41542296@N05

Каліфорнія стане першим штатом у США, де буде обмежено використання пластикових соломинок в ресторанах.

Екологічний закон підписав в четвер губернатор штату Джеррі Браун. Про це повідомляє Associated Press.

Як заявляє видання, каліфорнійські ресторани, які не відповідають законодавству, отримають два попередження, перш ніж штрафувати. Штраф встановили у розмірі 300 доларів. Він застосовуватиметься лише до ресторанів та кафе, але не стосується закладів швидкого харчування.

Відео дня

Демократи, які підтримали дане обмеження, вважають, що прийняття цього закону є кроком до зменшення забруднення океану.

Читайте такожУ Лос-Анджелесі заборонили виробництво та продаж натурального хутра

Губернатор Каліфорнії розповів, що велика кількість пластику, скинутого в океани щороку, може вбити китів та риб та забруднювати харчування та водопостачання людей.

"Пластик допоміг запроваджувати інновації в суспільстві, але його використання призвело до катастрофічних наслідків", - сказав Браун в заяві. - "Пластик у всіх формах - соломинки, пляшки, упаковки, сумки - забруднюють планету".

Критики стверджують, що цей закон не суттєво покращить навколишнє середовище. Деякі кажуть, що обмеження соломинок завдасть додаткові незручності для інвалідів, які часто ними користуються.

У 2014 році в Каліфорнії був прийнятий закон, який забороняє використовувати одноразові поліетиленові пакети. Губернатор штату зазначив, що такі заходи допоможуть захистити навколишнє середовище. Проти закону виступили виробники поліетиленових пакетів. Їхній головний аргумент - скорочення робочих місць через заборону.

Нагадаємо, що з першого жовтня у Грузії набере чинності заборона на використання найтонших поліетиленових пакетів. Щодо України, то перехід на екологічну тару не є масовим явищем та залишається ініціативою лише окремих підприємств.