REUTERS

Біологи виявили, що морські черепахи вміють використовувати свої ласти не лише плавання, а й для харчування. Виявилося, що черепахи досить розумні, щоб виконувати передніми кінцівками кілька типів операцій.

Читайте такожЗникли назавжди: топ-7 тварин, які вимерли в 21 столітті (відео)

Як пояснюють вчені в публикациив журналі PeerJ, раніше вважалося, що це пізніша адаптація, характерна переважно для ссавців, передає N+1.

Відео дня

Кінцівки морських тварин в процесі еволюції пристосувались до середовища існування таким чином, щоб полегшити пересування в товщі води, однак виконувати такими передніми кінцівками якісь інші операції досить важко. Тим не менш, багато морські ссавці вторинно пристосувалися використовувати рудиментарні або «незручні» кінцівки в цілях прожитку, наприклад, для полювання, пошуку і утримання здобичі.

Дослідники відзначають, що морські черепахи не є соціальними тваринами, а значить, можливості навчитися один в одного, у них немає. Подібне використання вузькоспеціалізованих кінцівок є для черепах вродженим, і було характерно для них всі 120 мільйонів років, протягом якого існують їхні предки.