Sanjitpaal Singh/Olympus Malaysia

В результаті даний вид птахів стрімко зникає, пише Naked Science.

Центр цієї торгівлі розташовується в Індонезії, де мешкає більшість птахів-носорогів (Rhinoplax vigil). З їх касок – «червоної слонової кістки» – виготовляють персні, які, як вказує марновірство, допомагають виявляти отрути. Щільний і піддатливий матеріал підходить для виготовлення дорогих виробів, використовується в традиційній медицині.

Читайте такожУ Новій Зеландії мисливці помилково застрелили чотирьох рідкісних птахів

Відео дня

Основна частина покупців приходить з Китаю, де ціна пташиних касок може в рази перевищувати ціну справжньої слонової кістки і досягати 1000 доларів за штуку (від 4 до 8 доларів за грам).

naked-science.ru/Wildlife Conservation Society

За оцінками захисників дикої природи, кожен місяць знищуються тисячі цих птахів, притому що розмножуються вони не занадто швидко: кожна самка рідко приносить більше одного пташеняти в рік. Страждають птахи-носороги і від швидкого скорочення природного ареалу проживання – вологих тропічних лісів.

Читайте такожСоюз охорони природи: африканські грифи на межі вимирання

Всі ці загрози не пройшли даром, і шлемоносі птахи-носороги нещодавно офіційно змінили статус. Перестрибнувши відразу дві категорії, від «близьких до уразливого стану» вони відразу опинилися в групі «перебувають під загрозою».