Тигр в зоопарку Hamerton / REUTERS

Тигра, який напав на жінку в зоопарку в англійському графстві Кембріджшир, не будуть присипляти, повідомила адміністрація закладу, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Інцидент стався 29 травня: 34-річна Роза Кінг випадково опинилася в одному вольєрі з тигром і загинула в результаті нападу хижака. Обставини смерті Кінг з'ясовуються досі.

Читайте такожУ Таїланді знайшли нову популяцію тигрів (відео)

Відео дня

"Після активних консультацій з працівниками зоопарку ми вирішили не присипляти тигра. Рішення було повністю підтримано сім'єю Рози", - йдеться у повідомленні керівництва зоопарку.

Роза Кінг пропрацювала доглядачем зоопарку Hamerton Zoo Park 14 років. На час розслідування обставин її смерті заклад залишається закритим.

"Ми очікуємо результатів розслідування, щоб зрозуміти, що сталося, перед тим як робити подальші кроки", - йдеться в повідомленні Hamerton Zoo Park.

Раніше в адміністрації зоопарку підкреслювали, що у тигра не було можливості вибратися з вольєра і напасти на відвідувачів.

"Безпека відвідувачів жодним чином не була поставлена під загрозу", - зазначали в установі.

Як повідомляли очевидці, загибель доглядача не викликала паніки: всіх відвідувачів попросили покинути територію зоопарку, але через 20 хвилин впустили назад.

У зоопарку Hamerton, що відкрився в 1990-му році, містяться малайзійські та бенгальські тигри, гепарди, вовки, а також різні види птахів і рептилій.