5 червня - Всесвітній день охорони довкілля / фото УНІАН

Кожного року 5 червня відзначається Всесвітній день охорони довкілля. Цього дня увага всього світу привертається до екологічних проблем.

Цей день було засновано у 1972 році Генеральною асамблеєю ООН на ознаменування початку роботи Стокгольмської конференції з проблем навколишнього середовища. Відтоді він відзначається щорічно.

Цим днем ООН намагається привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, адже його захист є одним із найважливіших факторів, що впливають на добробут народів та економічний розвиток у всьому світі.

Відео дня

Як провести День охорони довкілля

Всесвітній день навколишнього середовища – глобальний захід ООН з охорони довкілля, який проводиться і відзначається тисячами спільнот по всьому світу. Кожного року він проходить на певну тему.

Читайте такожРада заборонила пластикові пакети в Україні: деталі закону і як будуть штрафуватиУ 2021 році Всесвітній день навколишнього середовища буде присвячений темі відновлення екосистем і наших відносин із природою. Крім того, він стане офіційним початком Десятиліття ООН з відновлення екосистем на 2021-2030 рр.

Через втрату екосистем, наголошують в ООН, світ втрачає таких "поглиначів вуглецю", як ліси і торфовища, а рівень світових викидів парникових газів лише збільшується. Тож, відродження лісів і торфовищ допомогло би скоротити розрив у рівні викидів на 25% до 2030 року.

Відновлення посадок місцевих порід дерев, своєю чергою, допоможе пом'якшенню можливих руйнівних наслідків потепління на планеті, зокрема, підвищення ризику лісових пожеж.

Загалом Всесвітній день навколишнього середовища – день, коли можна зробити щось особливе для Землі, організувавши якийсь захід як на місцевому, так і на більш глобальному рівнях. Це, наприклад, може бути внесок однієї людини або цілого колективу.

Вас також можуть зацікавити інші новини: