kiev.klichko.org

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні Кличко провів виїзну нараду з керівництвом районів, підрозділів з благоустрою, проінспектувавши вулиці міста.

За словами мера, столичні дороги, тротуари, двори та сквери повинні бути прибраними і чистими до Великодня. Кличко наголосив на відповідальності орендарів за утримання територій згідно із правилами благоустрою.

Кличко показав чиновникам стихійне сміттєзвалище за будівельним парканом на розі Повітрофлотського проспекту та проспекту Перемоги (на боці вулиці Борщагівської).

Відео дня

“Ця територія перебуває в оренді приватного підприємства, яке взяло на себе відповідні зобов'язання. Або вони наводитимуть лад, або ми будемо переглядати наші домовленості і розривати договори. Це стосується всіх таких об'єктів», - наголосив мер.

Читайте такожСквер на Контрактовій площі в Києві реконструюють за гроші інвесторів - Кличко

За його словами, таких місць багато у місті. «І в нас є менше місяця, до Великодня, щоби навести лад. Київські вулиці – це не місце для звалищ. Районні очільники, підрозділи з благоустрою мають негайно подбати, щоб дороги, тротуари, двори та сквери були прибраними. Сьогодні у столиці розпочинається двомісячник з благоустрою. Найперше, що ми зобов’язані зробити, це очистити місто від звалищ та захаращень, прибрати узбіччя доріг”, - наголосив Кличко.

Він зазначив, що кожен балансоутримувач повинен нести відповідальність за належний стан території незалежно від того, чи це ЖЕК, чи приватний власник.

Інший смітник виник поблизу зупинки швидкісного трамвая «Сімї Сосніних» на території зеленої зони за малою архітектурною формою, де продаються у тому числі спиртні напої. "Ми бачили багато пляшок, склянок, сміття біля МАФів. Це залишки продуктів, які купують у цих кіосках. Якщо документи на даний МАФ у порядку, він розміщений законно, то вся прилегла територія повинна бути чистою, повинна прибиратися», - заявив Кличко.

Він наголосив, звертаючись до голів райадміністрацій, що на території кожного району столиці розташовано багато приватних підприємств - кіосків, автостоянок, магазинів. «Ваше завдання - зібрати всіх власників, дати їм завдання, щоби прилеглі території були прибрані у короткий час», - сказав міський голова.

Окреме доручення стосувалось вивезення з вулиць і дворів старих поламаних автомобілів, що часто стоять навіть без номерних знаків. За словами Кличка, якщо такий транспорт має номери, з питання вивезення необхідно звертатися до ДАІ, а якщо номерні знаки відсутні – до КП «Київавтодор», який допомагатиме в евакуації.

Раніше УНІАН повідомляв, що Кличко заявив, що близько 90% столичних доріг потребують капремонту.