фото: УНИАН

У Черкаській області поліція проводить перевірку у зв'язку з виявленням на території Бобринського звалища в селі Бобриця Канівського району нелегально ввезеного сміття зі Львова

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Канівському відділенні поліції ГУНП в Черкаській області, місцеві жителі виявили близько 40 кубометрів сміття зі Львова. Встановлено, що вантажівка з львівським сміттям міг заїхати вночі в період з 9 по 11 жовтня на територію звалища, де розвантажився. Про те, що сміття саме зі Львова, свідчать чеки і квитанції львів'ян, знайдені у великій кількості серед сміття.

На звалищі поки встановлений шлагбаум, а місцева поліція зафіксувала факт нелегального завезення сміття, і 12 жовтня почала з цього приводу перевірку.

Відео дня

Як зазначили в Канівському міськраді, який експлуатує Бобринське сміттєзвалище, зараз вирішується питання про встановлення цілодобової охорони, яка буде перевіряти всі вантажівки, завозять сміття.

Як зазначив керуючий справами Канівського міськради Володимир Святелик, міськрада поки не буде вимагати від мера Львова Андрія Садового відшкодування збитків за львівський сміття, оскільки на Бобринське звалище щодня вивозиться до 1 тис. куб. м сміття.

Однак про факт нелегальній утилізації львівського сміття на місцевому сміттєзвалищі львівському меру вже повідомили офіційним листом і, якщо в майбутньому таке повториться, то в міській раді Канева обіцяють звертатися до міліції та вимагати відшкодування збитків в судовому порядку.

Читайте такожМандри львівського сміття: на Хмельниччині звалище мотлоху впізнали за чеками з магазинів (фото)

Як повідомляв УНІАН, у Львові триває напружена ситуація із вивезенням побутових відходів. Міський голова Львова неодноразово звертався за допомогою в інші регіони країни, однак більшість з них не мають можливості приймати додаткову кількість сміття в зв'язку з технічним станом полігонів.

За даними Львівської міськради, щодня місто виробляє 650-700 тонн сміття.

3 жовтня поблизу м. Погребище Вінницької області місцеві жителі і активісти заблокували дванадцять 20-тонних вантажівок зі сміттям, привезеним зі Львова без документів. Поліція відкрила по даному факту кримінальну виробництво.

2 жовтня в Житомирській області поліція заблокувала вантажівки зі сміттям, також ввезеними без документів.