Фото прес-служби ГУ ДСНС

У Чернігівській області місцева прокуратура через суд вимагає від столичного підприємства відшкодувати збитки за викидання торік 30 тис. відпрацьованих люмінесцентних ламп поблизу села Змітніва.

Про це УНІАН повідомила прес-служба прокуратури області.

Читайте такожВинних немає: як Київ підкидає Чернігівщині токсичні відходи

Відео дня

Згідно з повідомленням, зважаючи на небезпеку відходів, стихійне звалище було ліквідовано за кошти районного бюджету. Водночас, з метою відшкодування заподіяних збитків у сумі 77 тис. грн Менська місцева прокуратура звернулася з позовом до суду з вимогою їх стягнення з товариства, що, забезпечувало збирання та перевезення небезпечних відходів з установ м. Києва.

Позов направлено цього тижня для розгляду до господарського суду міста Києва за місцезнаходженням відповідача.

За цим фактом триває досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 239 КК України (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля), що здійснюється територіальним органом Національної поліції.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2016 року на Чернігівщині було виявлено стихійне звалище відпрацьованих люмінесцентних ламп у кількості 30 тис. штук, що містилися в ємностях з маркуванням навчальних закладів м. Києва. Ці відходи, через наявність у своєму складі ртуті, класифікуються як надзвичайно небезпечні (І клас небезпеки) для навколишнього середовища та людей.