Дубай / REUTERS

У мегаполісі 120 тис. будинків будуть забезпечуватися електроенергією, що виробляється в процесі переробки відходів, завдяки найбільшому в світі заводу, який запускається муніципалітетом Дубаю.

Читайте такожУкраїнський стартап створить систему відстеження енергоефективності в ДубаїНовий проект вартістю 2,5 млрд дирхамів ($680 млн) носить назву Waste to Energy (WTE). В рамках проекту будуть перероблятися 1,82 млн тонн твердих відходів щорічно з загальною потужністю електроенергії в 171 МВт. Цього вистачить, щоб забезпечити роботу 2 тис. хмарочосів, порівнянних по висоті з Burj Khalifa.

У Дубаї щодня виробляються 8 тис. тонн побутових відходів. WTE допоможе перетворити більшу їх частину (5 тис. тонн) в чисту енергію, сказав Хуссейн Насер Лута, генеральний директор муніципалітету Дубая.

Відео дня

«Ми прагнемо, щоб до 2025 року всі смітники зникли, і всі відходи перероблялися б і приносили користь», - сказав він, - «Енергія, яка вироблена на цьому об'єкті, буде перенаправлена в міську мережу, а звідти - в будинки. Це дуже важливий проект, і це допоможе Дубаю стати містом, яке позбулося відходів».

Будівництво заводу з переробки відходів розпочнеться в цьому році, і він буде офіційно відкритий в 2020 році.