Україні прогнозують скорочення врожаю цукрових буряків / zernoexport.com

Неврожай цукрових буряків в Україні через сильні весняні дощі може призвести до скорочення виробництва цукру в Україні поточного року до 1,1 мільйона тонн і до дефіциту на ринку, повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) "Укрцукор".

Читайте такожУкраїна збільшила експорт меду майже на 40% - експерти

У повідомленні сказано, що посіви цукрового буряка цьогоріч знаходяться в зоні сильно зволоженого ґрунту, що призвело до їх часткового вимивання і зараження рослин хворобами, які впливають на зростання, розвиток і цукристість буряків.

Відео дня

"Враховуючи всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність цукрових буряків буде нижчий очікуваного рівня, що у свою чергу вплине на виробництво цукру", - відзначили в асоціації.

Так, за прогнозами експертів НАЦУ, виробництво цукру у 2019 році через неврожай може скоротитися до 1,1-1,2 мільйона тонн, що може створити певний дефіцит на ринку.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти НАЦУ "Укрцукор" прогнозували зменшення виробництва цукру в Україні на чверть, до 1,3 мільйона тонн, через зменшення посівних площ і кількості працюючих заводів.

За даними НАЦУ "Укрцукор", посівні площі під цукровим буряком у 2019 році можуть скоротитися на чверть - до 205 тисяч га.

Цього року українські аграрії почали сівбу цукрових буряків 28 березня.

За даними Мінагропроду, станом на 22 квітня аграрії засіяли цукровим буряком 202 тисячі га.

Україна за сезон цукроваріння 2017-2018 МР збільшила виробництво цукру на 6,5% - до 2,14 мільйона тонн.