Ілюстрація REUTERS

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів застерігає від купівлі курятини і яєць у місцях стихійної торгівлі для уникнення поширення пташиного грипу.

Читайте такожУкраїна та ЄС не хочуть припиняти постачання птиці, незважаючи на пташиний грип

Як повідомила прес-служба відомства, під час спалахів пташиного грипу не рекомендується купувати продукти птахівництва в місцях стихійної торгівлі - ці продукти варто купувати тільки на офіційних ринках, в магазинах і офіційних торгових мережах. Також Держпродспоживслужба радить не вживати м'ясо птиці без попередньої термічної обробки.

Відео дня

«Під час спалаху пташиного грипу серед птахів існує можливий ризик і для людей внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами. Однак поки що немає зареєстрованих випадків, де б джерелом захворювання людей на пташиний грип було пташине м'ясо чи яйця, але, щоб убезпечитися від негативних наслідків, потрібно утриматися від купівлі м'яса птиці в місцях стихійної торгівлі», - цитує прес-служба начальника Управління здоров'я і благополуччя тварин Держпродспоживслужби Миколи Сонько.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня цього року ветеринари зафіксували у Вінницькій області перший з 2017 року в Україні випадок пташиного грипу.

Пташиний грип - гостра вірусна інфекція птахів, до якої чутливі як домашні, так і дикі перелітні птахи. Основними переносниками інфекції є перелітні водоплавні птахи. У разі виявлення захворювання на будь-якій території, відомства встановлюють обмеження на експорт птиці з цієї країни і вживають заходів щодо ліквідації хвороби (карантин, зонування, дезінфекція).