В Україні готуються до запуску ринку землі / фото УНІАН

Україна не готова до запуску вільного ринку землі, оскільки фермери не зможуть захистити своє право власності на земельні ділянки.

Читайте такожПрощавай, Бурьонко, або чому зміліли молочні ріки України

Таку думку висловив бізнесмен і експерт з економічних питань Денис Долинський, коментуючи земельну реформу, передає "Обозреватель".

Відео дня

"У нинішньому стані ринок землі запускати не можна, поки не буде захист права власності відрегульовано. У нас сьогодні реєстр прав на нерухоме, рухоме майно, на землю – це вільний доступ. Щодня у когось щось переписують на когось іншого. Потім ці фермери будуть по 10 років судитися, щоб повернути свою ділянку землі", – заявив Долинський.

"Міністр юстиції, який любить фотографувати черевики на столі, буде розповідати, що вони відключають нотаріусів та реєстраторів від реєстру, від доступу. А людина все одно судитися змушена по 10 років. Нотаріусів і реєстраторів не саджають у в'язницю, якщо вони незаконно внесли якийсь запис про іншу людину. Вони одразу повинні 5-10 років з конфіскацією майна отримувати і йти до в'язниці", – додав він.

За словами бізнесмена, до вирішення даної проблеми "ні в якому разі не можна" запускати ринок землі.

"Нещасні дідусі і бабусі не знають навіть, куди йти до суду. Величезна проблема зараз з судами, на 50% судова система не укомплектована суддями. Куди дідусі і бабусі судитися підуть?" – додав Долинський.