Фото УНИАН

Президент України Петро Порошенко підписав ухвалений парламентом закон про продовження до 10 років із 7 років мінімального терміну оренди земель сільськогосподарського призначення, на яких проводиться поліпшення гідрологічних умов (меліорація) за допомогою спеціальних об'єктів інженерної інфраструктури.

Читайте такожПорошенко підписав закон, що спрощує передачу земель місцевим громадам за відсутності спадкоємців

Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради, закон №2920 повернено до парламенту за підписом президента.

Відео дня

На думку ініціаторів закону, термін оренди меліорованих земель має охоплювати загальний мінімальний термін оренди сільськогосподарських земель – 7 років і ще додаткові 3 роки на спорудження та введення в експлуатацію об'єктів інженерної інфраструктури меліоративних систем, які забезпечують гідротехнічну меліорацію.

Як повідомляв УНІАН, за ухвалення законопроекту №2920 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення мінімального терміну оренди земельних ділянок сільгосппризначення, на яких проводиться гідротехнічна меліорація» у другому читанні 20 вересня проголосували 245 народних депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

Екс-міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко повідомив, що зношеність системи зрошення, розташованої в п'яти областях півдня України, становить 82%, при цьому на окремих ділянках вона знаходиться в катастрофічному стані. Модернізація системи зрошення і її ефективна експлуатація дозволить збільшити врожайність у південних регіонах країни, щонайменше, утричі. Міністерство працює над поліпшенням систем іригації спільно зі Світовим банком.