Аграрні холдинги відмовляються обробляти землі у Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській областях і в Автономній Республіці Крим через нерентабельність виробництва.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.

«У Херсонській, Кіровоградській, Запорізькій областях землі нікому не потрібні – ні фермерам, ні холдингам, тому що зараз там величезні проблеми з оплатою оренди землі - орендна плата в цих областях піднялася на 1200 грн. Сіяти ніхто не планує, тому що два роки поспіль це було збитково в цих регіонах», - сказав А.Ліссітса.

Відео дня

За даними президента УКАБ, у Херсонській області аграрні холдинги вже відмовилися від 80 тис. га землі, проте які саме підприємства більше не оброблятимуть землю в цьому регіоні, він не уточнив. Така ж ситуація, за словами А.Ліссітси, склалася і в АР Крим.

Довідка УНІАН. За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, посівні площі в АР Крим становлять 767,7 тис. га, у Запорізькій області – 1,5 млн га, у Кіровоградській – 1,6 млн га, у Херсонській – 1,3 млн га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров назвав першочерговим завданням проведення весняно-польових робіт у стислі терміни