Експерт анонсував здешевлення цукру / фото: bit.ua

Ціни на цукор в Україні найближчим часом можуть знизитися до 22-25 гривень за кілограм з нинішніх 30 гривень, але не опустяться нижче 20 гривень через низку причин.

Про це розповів генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон, повідомляє прес-служба асоціація.

За його словами, зниження цін на цукор очікується у зв’язку з початком нового сезону цукроваріння. На сьогоднішній день в Україні переробку цукрових буряків запустили два заводи із 30, що планували працювати цього сезону.

Відео дня

"Ціни на цукор, цілком можливо, найближчим часом знизяться до 22-25 грн/кг, але в той же час нижче за 20 грн/кг ціна навряд чи буде через низку інших факторів – таких, як високі ціни на цукор на світовому ринку", – пояснив Сластьон.

Читайте такожУ Мінекономіки очікують збільшення виробництва цукру: що буде з цінами

Як повідомляв УНІАН, ціни на цукор в Україні за рік зросли більш ніж на 80%, при цьому продукт в нашій країні коштує в два рази дорожче, ніж в Європі.

Виробництво цукру в Україні за минулий сезон (вересень 2020 - серпень 2021) скоротилося до 1,1 млн тонн, що на третину менше в порівнянні з попереднім сезоном (1,48 млн тонн). Через дефіцит цукрових буряків країна імпортувала як сировину, так і готовий цукор.

Цього сезону (вересень 2021 - серпень 2022) в Міністерстві економіки України очікують збільшення виробництва цукру – до 1,4 млн тонн, що на 30% більше, ніж минулого сезону.