Кабмін не прийняв остаточного рішення щодо введення квот на імпорт добрив / фото УНІАН

Кабінет міністрів не прийняв остаточного рішення щодо введення квот на імпорт добрив і буде проводити консультації з аграріями.

Читайте такожОбсяг інвестицій в аграрний сектор скоротився на 35% - один з найбільших спадів за п'ять років

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на акції протесту аграріїв проти введення квот, яка проходить в центрі Києва.

Відео дня

"Прийнятого рішення немає. Остаточне рішення не може бути прийняте без консенсусу, обговорення з аграріями", - сказав він.

Присутній на мітингу заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, торговий представник України Тарас Качка заявив, що метою уряду в питанні квот є захист українських виробників.

"Наше завдання - вийти на рішення, яке буде в інтересах аграріїв, а не олігархів, а тим більше не в інтересах іноземних компаній, які хочуть контролювати наш ринок", - сказав Качка.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня в Міністерстві економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства заявили про плани ввести 30-відсоткову квоту на імпорт азотних добрив. Аграрні асоціації виступили проти такого рішення, побоюючись підвищення цін на добрива внаслідок монополізації ринку вітчизняними виробниками.