Денис Шмигаль / REUTERS

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв не вводити квоти на імпорт у нашу країну мінеральних добрив.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав депутат від партії "Слуга народу" Мар'ян Заблоцький.

"Вчора на засіданні фракції "Слуга народу" прем'єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що ніяких квот на імпорт добрив не буде. За словами пана Шмигаля, ціни на добрива в Україні і без квот високі... Пізніше мені в листуванні це підтвердив Тарас Качка (заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - УНІАН)", - написав Заблоцький.

Відео дня

Депутат припускає, що наступним кроком буде перегляд інших обмежень на імпорт в Україну добрив.

Читайте такожІгор Гольченко: "Росія – перший інтересант того, щоб збити розслідування щодо імпорту міндобрив і того, щоб квоти не вводили"

"На жаль, наші заводи поки продовжують експортувати за більш низькими цінами, ніж продають українським фермерам", - додав Заблоцький.

Як повідомляв УНІАН, понад 10 аграрних асоціацій звернулися до президента України Володимира Зеленського із проханням не допустити введення квот на імпорт мінеральних добрив.

Наприкінці травня Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства заявило про плани ввести 30-відсоткову квоту на імпорт в Україну азотних добрив. Аграрні асоціації виступили проти такого рішення, побоюючись підвищення цін на добрива внаслідок монополізації ринку вітчизняними виробниками.