Ілюстрація REUTERS

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України знизило прогноз урожаю зернових і зернобобових в країні у 2020 році до 60 мільйонів тонн, хоча раніше валовий збір цих культур прогнозувався на рівні 65-70 мільйонів тонн.

Читайте такожУкраїна може залишитися без черешень та абрикосів через заморозки

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Відео дня

"За скоригованим прогнозом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України до 2020 року через дефіцит вологи та економічні фактори, обумовлених пандемією COVID-19, аграрії зберуть 60 мільйонів тонн зернових і зернобобових культур", - сказано в повідомленні.

При цьому прогнозована площа основних ярих культур (10 культур під урожай поточного року становить 15,26 мільйона га, що на 0,3 мільйона га більше, ніж у 2019 році. У структурі посівів ярої групи за прогнозами збільшиться частка кукурудзи та соняшнику зменшиться – ячменю, сої та цукрових буряків.

Як повідомляв УНІАН, українські аграрії у 2019 році зібрали рекордний урожай зернових і зернобобових культур - 75 мільйонів тонн. Що стосується олійних культур, то урожай соняшнику у 2019 році сягнув 14,6 мільйона тонн, ріпаку - 3,3 мільйона тонн.