В Україні тепличні огірки почали дешевшати / фото REUTERS

На українському ринку тепличні огірки почали дешевшати, але вони все одно дорожчі за імпортовані.

Як повідомили аналітики проекту EastFruit, на цьому тижні в Україну почали надходити великі партії огірків з Туреччини. Сезон імпорту огірка почався раніше, ніж торік, і фактично збігся із завершенням сезону цієї продукції в українських стаціонарних комбінатах.

"На сьогодні огірок із Туреччини та Румунії на українському ринку відвантажують по 55-60 грн/кг. Тим часом із місцевих комбінатів огірок надходить дрібними партіями, і відпускні ціни в даному сегменті озвучуються в межах 60-70 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж попереднього тижня", – йдеться в повідомленні.

Відео дня

Основною причиною зниження цін на місцеву продукцію ключові гравці ринку називають різке збільшення пропозиції імпортного огірка, тоді як попит на ринку залишається помірним.

Експерти зазначають, що сьогодні ціна на тепличні огірки в Україні вже в середньому на 13% нижча, ніж на початку листопада минулого року.

Прогноз цін на овочі в Україні

За словами експертів, у листопаді капуста може зрости в ціні на 10 процентів, до 9 грн/кг, буряк – до 8,50 грн/кг (+6%), цибуля ріпчаста – до 14 грн/кг (+13%), морква – до 10 грн/кг (+7%).

Зазначається, що до Нового року ціни на овочі можуть додатково зрости до 15%. Очікується, що через високий попит та обмеженість якісної пропозиції найбільше зросте ціна на ріпчасту цибулю.

Втім в Міністерстві агрополітики очікують зниження цін на овочі навесні. Окрім сезонного фактора цьому має додатково посприяти ефект від грантової програми для тепличників.

Вас також можуть зацікавити новини: