Ілюстрація REUTERS

Співвласник приватної компанії "Енергетичні ресурси України" Андрій Фаворов призначений керівником газового напряму Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", повідомила прес-служба компанії.

Читайте також"Нафтогаз" має працювати зі споживачами газу, а не з посередниками – Коболєв

Згідно з повідомленням, він буде курирувати питання видобутку газу, оптової торгівлі та роздрібного продажу газу.

Відео дня

"Нафтогаз" прокладає фарватер змін у нашій країні. Це складне завдання, але, працюючи в "Нафтогазі", можна зробити багато, щоб змінити ситуацію в Україні на краще. Саме тому я з радістю прийняв пропозицію увійти до команди "Нафтогазу", - цитує Фаворова прес-служба "Нафтогазу".

Наголошується, що для уникнення конфлікту інтересів Фаворов продає свою частку в компанії "ЕРУ" іншим партнерам і вже склав повноваження з управління підприємством.

У прес-службі також нагадали, що Фаворов з вересня 2010 року до липня 2014 року обіймав посаду комерційного директора енергохолдингу ДТЕК, з травня 2009 року по липень 2010 року - директора з розвитку бізнесу в компанії ContourGlobal. До цього він також працював на керівних позиціях в AES Corporation.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через мережу АЗС.

"Енергетичні ресурси України" - це приватна енергетична компанія, засновниками якої є Андрій Фаворов і компанія "Еру Файненс ЛТД". Компанія представляє в Україні енергетичні проекти, в тому числі і технології інтенсифікації видобутку природного газу.