Росія повинна компенсувати "Нафтогазу" втрату активів в Криму / фото УНІАН

Міністерство юстиції Росії вважає, що у Гаазького арбітражу немає юрисдикції на розгляд позову української компанії до Росії.

Про це у п'ятницю, 1 березня, пише РБК.

Зазначається, що Росія не брала участь в розгляді в Гаазькому арбітражі за позовом "Нафтогазу" про втрату активів в Криму.

Відео дня

Москва також "не визнає часткове рішення в зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову НАК "Нафтогаз" і інших до Російської Федерації".

Мін'юст також заявив про плани вжити "всіх необхідних заходів" для захисту інтересів Росії.

Читайте такожСкільки РФ має заплатити «Нафтогазу» за захоплені активи в Криму: рішення очікують у 2020 році

Нагадаємо, Українська компанія "Нафтогаз" виграла арбітраж у Гаазі про визнання РФ винною у втраті компанією активів через анексію Криму. Попередньо сума компенсації оцінюється у приблизно 5 млрд доларів США.

Як повідомлялося, 28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж зобов'язав "Газпром" доплатити "Нафтогазу" понад 4,6 мільярда доларів США за недопоставлені обсяги газу для транзиту, передбачені двосторонніми угодами. Раніше суд підтвердив борг української компанії за поставки газу на суму понад два мільярди доларів США. В підсумку за результатами двох арбітражних суперечок між компаніями щодо поставки й транзиту газу "Газпром" мусить доплатити НАК 2,56 мільярда доларів. 21 березня "Газпром" оскаржив також рішення арбітражу щодо контракту на поставку газу. Так само на початку березня в "Газпромі" попередили про початок розірвання двосторонніх угод з українською стороною.