Ілюстрація REUTERS

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно звернулася в Державну регуляторну службу для отримання дозволу на позапланові перевірки 30 облгазів на предмет їхньої роботи в режимі добового балансування.

Читайте такожНацкомісія почала перевірки облгазів Фірташа через "космічні" платіжки

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, опублікувавши копії офіційного звернення.

Відео дня

"НКРЕКП звернулася до Державної регуляторної служби з проханням дозволити провести позапланову перевірку роботи 30 операторів газорозподільчих систем в режимі добового балансування. У разі отримання дозволу будуть досліджені дотримання норм кодексу ГТС", - написала Кривенко.

Як повідомляв УНІАН, у березні НКРЕКП початку перевірки восьми операторів газорозподільчих систем в Україні за фактом виставлення ними завищених сум у платіжках за газ для населення наприкінці минулого року.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у лютому цього року отримала дозвіл від Державної регуляторної служби України на проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих систем на предмет донарахування в платіжках споживачів.