Уряд зриває терміни запуску нового ринку, - екс-директор "Центренерго" / tsn.ua

Про це заявив екс-директор Центренерго Ігор Балабанов.

"Я думаю, що ці строки нереальні. Документацію навіть не підготували до кінця", — висловив він свою точку зору.  

Як повідомив Балабанов, для запуску нового ринку електроенергії навіть нормативна база не підготовлена повністю. На його думку, в цьому немає провини Укренерго, відповідальність лежить повністю на уряді.  Екс-директор Центренерго вказав, що забезпечення необхідним програмним продуктом є важливою умовою нормальної роботи ринку.

Відео дня

"Це дуже важливий момент, тому що на сьогоднішній день всі розрахунки йдуть через програмне забезпечення, і навіть розрахунки потужностей, які виводяться, які щодня міністрові на стіл кладуть, робляться програмним забезпеченням, і виводять потужності по всіх станціях. Вручну це робило раніше Укренерго, але це було достатньо морочливо. І навряд чи зараз, у вік технологій, ви зможете щось вручну зробити, якщо не працюватиме програмне забезпечення", — пояснив Балабанов.

Відповідаючи на питання про подальший найбільш вірогідний  сценарій, екс-директор Центренерго висловив думку, що запуск ринку «буде перенесено».  

 Нагадаємо, раніше керівник програм аналітичного центру Dixi Group Роман Ніцовіч висловив думку, що є вірогідність відстрочення введення ринку електроенергії, або його старту в обмеженому форматі у випадку, якщо до 1 липня не врегулюють заборгованість на оптовому ринку електроенергії і не буде вирішено питання із забезпеченням програмними продуктами "Укренерго".