Ілюстрація REUTERS

Середньозважена теплота згоряння природного газу, який подавався споживачам Івано-Франківської області у квітні 2019 року, був на 10% вище нормативного показника 7600 ккал за кубометр газу і становив 8302 ккал за кубометр, при тому, що в середньому по Україні цей показник на 8% вище стандарту.

Читайте такожУкраїна збільшила видобуток газу до 7 мільярдів кубів

Про це повідомляє оператор газотранспортної системи України держкомпанія "Укртрансгаз".

Відео дня

Згідно з даними компанії, середня теплота згорання природного газу, який подавався споживачам України у квітні 2019 року, на 8% вище нормативного показника 7600 Ккал за кубометр газу і становить 8220 Ккал за кубометр.

За інформацією компанії, жителі Івано-Франківської області отримують найбільш висококалорійний газ – 8302 Ккал за кубометр, далі слідує Харківська область - 8298 Ккал за кубометр, Житомирська область – 8268 Ккал і Полтавська область - 8262 Ккал.

При цьому найнижча теплота згоряння газу, але як і раніше вище норми, зазначається у Львівській, Донецькій, Херсонській та Миколаївській областях (від 8108 до 1879 Ккал за кубометр).

Висновки про якість газу для українських споживачів формуються на основі аналізів всіх фізико-хімічних показників за квітень 2019 року по системі магістральних газопроводів АТ "Укртрансгаз", які надходять з 65 вимірювальних хіміко-аналітичних лабораторій, розташованих в різних точках України.

Прес-служба компанії пояснює, що "Укртрансгаз" здійснює лише транспортування природного газу, що входить в систему магістральних газопроводів і не має технічної можливості погіршувати або змінювати його якість.

Як повідомляв УНІАН, з січня по березень найбільш висококалорійний газ отримували жителі Харківської області.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС. 100% акцій "Укртрансгазу" перебувають у власності НАК "Нафтогаз України".