Ілюстрація REUTERS

Польська компанія PERN, національний і регіональний лідер нафтової логістики, підтвердила, що в неділю вранці 09 червня, російська сторона відновила поставки чистої нафти через Білорусь до польської системи передачі.

Читайте такожПовзати на колінах не треба: Лукашенко закликав по-діловому вирішувати питання компенсації за неякісну нафту з РФ

За словами представниці компанії Катажини Красінської, підприємство впровадило механізм постійного контролю якості сировини, що надходить зі східного напрямку, повідомляє “Польське радіо”.

Відео дня

«Вранці відновлено поставки не забрудненої органічними хлоридами нафти до системи передачі PERN. Наша компанія впровадила механізм постійного контролю якості, так, щоб у поточному режимі перевіряти сировину, що надходить із Білорусі», - наголосила представниця компанії.

У квітні підприємство PERN заявило, що до польської трубопровідної системи постачається забруднена нафта з Росії. За даними польської компанії, рівень забруднення міг призвести до пошкодження установок нафтопереробки. Тому було прийнято рішення призупинити закачування цієї сировини.