На ММК імені Ілліча встановили нові енергоефективні системи охолодження води / фото ilyich.com.ua

На комбінаті імені Ілліча Групи Метінвест введено в експлуатацію дві нові енергоефективні вентиляторні градирні.

Про це повідомляє прес-служба Холдингу.

Градирні призначені для подачі охолодженої води в листопрокатний цех «1700», кисневий і цех холодної прокатки. Повідомляється, що інвестиції компанії у їх будівництво склали 55,1 млн грн.

Відео дня

Першу градирню спроектували і побудували протягом п'яти місяців турецькі компанії Cenk і Dalgakiran. Другу – розробила і спроектувала компанія YWCT (Ізраїль), а побудував офіційний представник цієї компанії в Україні.

Після запуску двох нових градирень підживлення оборотного циклу для ЛПЦ-1700, ЦХП та кисневого цеху з річки Кальміус, знизилося в три рази.

«Ми ведемо системну роботу з підвищення енергоефективності та екологічності підприємства. Використовуємо комплексний підхід до економії природних ресурсів, застосовуючи передові технології. Наприклад, нове обладнання сучасних вентиляторних градирень дозволяє нашому меткомбінату більш ефективно і економно використовувати дорогі ресурси, а також покращувати екологічну обстановку в місті», - заявив генеральний директор ММК імені Ілліча Тарас Шевченко.

Також повідомляється, що одна з нових градирень охолоджує воду для листопрокатного цеху «1700» (ЛПЦ-1700) і цеху холодної прокатки (ЦХП). Її продуктивність: охолодження 4200 кубометрів води на годину до температури +25°С. Градирня повністю автоматизована, її пристрій дозволяє оперативно змінювати параметри роботи та отримувати воду потрібної температури.

Друга градирня подає охолоджену воду в кисневий цех. За одну годину цей агрегат охолоджує 8000 кубометрів води. Градирня оснащена надточним та сучасним обладнанням, повністю автоматизована і здатна охолодити воду в найспекотніші дні до +28°С.