Ілюстрація REUTERS

Запаси газу в українських підземних сховищах перевищили дев'ятирічний історичний максимум у 20 млрд куб. м., що на третину більше ніж торік, повідомляє НАК «Нафтогаз України».

Читайте такожБорг "Газпрому" перед "Нафтогазом" зріс до $2,8 мільярда

«У підземних сховищах "Укртрансгазу" вже накопичено 20,0 млрд куб. м газу в поточному році. Це на 26%, або на 4,1 млрд куб. м., більше, ніж торік. І ще цей показник - історичний максимум запасів газу в ПСГ за останні дев'ять років», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії зазначили, що до кінця сезону закачування газу в ПСГ, який триватиме до середини жовтня, «Укртрансгаз» планує накопичити ще близько півмільярда кубометрів блакитного палива.

«Такі запаси газу в ПСГ, а також обсяги видобутку українського газу й імпорту з країн Євросоюзу дають змогу поки що стверджувати, що Україна готова до стабільного проходження опалювального сезону 2019/2020», - йдеться в повідомленні НАК.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявляв, що Україна до початку опалювального сезону збільшить запаси газу в ПСГ до 21 млрд кубометрів газу для стабільного проходження зими.

До початку опалювального сезону 2018-2019 років наша країна накопичила в підземних сховищах 17,2 млрд кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.