Євросоюз має негайно запровадити ембарго на російську нафту, вважають в ОП / фото REUTERS

Радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк закликає країни Європейського Союзу не загравати з агресором і запровадити ембарго на російську нафту.

Про це Подоляк повідомив у мікроблозі Twitter.

"Якби у 1938 році лідери діяли рішуче, Європа могла б уникнути Другої світової війни. Та політики виявилися боягузами, загравали з агресором. Наслідок - мільйони людських трагедій. Історія не пробачить, якщо ми наступимо на ці граблі знову. Євросоюз має негайно запровадити ембарго на російську нафту. Часу немає", - наголосив Подоляк.

Відео дня

Нагадаємо, 4 травня президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн представила шостий пакет санкцій ЄС проти РФ, що включає нафтове ембарго та відключення "Сбербанку" від SWIFT.

Водночас в угорському уряді заявили, що план Європейського Союзу щодо повної заборони на імпорт російської нафти є незадовільним, оскільки загрожує енергетичній безпеці Угорщини.

За інформацією джерел агентства Bloomberg, ЄС запропонував переглянути нафтове ембарго проти РФ і дозволити Угорщині та Словаччині купувати російську нафту до кінця 2024 року, Чехії - до червня 2024 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що неспроможність усіх країн-членів Європейського Союзу ухвалити рішення про запровадження шостого пакета санкцій з нафтовим ембарго проти РФ стане надто щедрим подарунком для президента Володимира Путіна.

11 травня Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу не зміг погодити рішення стосовно шостого пакету санкцій проти Російської Федерації.

Вас також можуть зацікавити новини: