Ілюстрація REUTERS

Техаська залізнична комісія не стала вводити обов'язок компаній щодо скорочення видобутку нафти. На засіданні два із трьох членів регулятора, включаючи голову Уейна Крістіана, проголосували проти цього. За скорочення проголосував Райан Сіттон.

Читайте такожДесятки танкерів з нафтою стояти біля Каліфорнії, бо її немає куди подіти

«Це рішення дозволяє компаніям з Техасу, а не уряду самим вирішувати, який рівень скорочення виробництва має для них сенс, поки вони переживають шторм нестабільного ринку», — наводить прес-служба слова комісії Крістіана, передає kommersant.

Відео дня

Сіттон в Twitter висловив думку, що роботі комісії завадила політика. Він вважає, що якщо не знизити світовий видобуток на 20 млн барелів на добу, то надалі доведеться скорочувати його на 30 млн.

З початку травня почала діяти нова угода ОПЕК+ щодо скорочення видобутку. Учасники повинні знизити добовий обсяг на 9,7 млн барелів в травні-червні, на 7,7 млн у другому півріччі 2020 року і далі на 5,8 млн барелів аж до кінця квітня 2022-го. Деякі країни, що не входять в угоду, також повідомляли про плани скоротити видобуток. У США влада говорила, що до кінця 2020 року обсяг знизиться на 2 млн барелів через ринкові причини. Голова Міненерго Росії Олександр Новак оцінював скорочення видобутку країнами, що не входять в ОПЕК+, у 5 млн барелів.

Раніше ціна на нафту WTI опускалася до від'ємних значень (мінус $40), це відбулося через зниження попиту на тлі поширення коронавірусу. Крім того, спочатку країни ОПЕК не змогли домовитися про скорочення видобутку нафти.