Україна у сховищах вже накопичила приблизно 11,4 млрд кубометрів метрів газу, повідомив Юрій Вітренко / фото УНІАН, Олександр Вельможко

Зараз в українських підземних сховищах знаходиться приблизно 11,4 млрд кубометрів газу.

Про це під час інформаційного телемарафону розповів голова Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Зараз в ПСГ 11,4 млрд куб. м і наближаємось до 11,5 млрд. Ми працюємо, ми видобуваємо, видобувають і приватні компанії. Кожного місяця ми додаємо до наших запасів принаймні 1 млрд куб. м газу", - розповів він.

Відео дня

Вітренко зазначив, що зараз власний видобуток газу складає приблизно 12 млрд куб. м. Весь цей газ йде тільки на потреби населення.

Нагадаємо, за рішенням уряду до опалювального сезону Україна повинна закачати у газові сховища приблизно 19 млрд куб. м газу. Юрій Вітренко говорив, що для цього потрібно залучити 8 млрд доларів.

За його словами, до початку опалювального сезону в газосховища нашої держави потрібно закачати 15 млрд кубометрів газу.

15 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів готується до різних сценаріїв проходження опалювального сезону.

Підготовка включає чотири основні аспекти: достатні обсяги запасів газу та вугілля, готовність енергогенеруючих підприємств та інфраструктури, підготовка до екстрених ситуацій.

Також Шмигаль повідомляв, що Україна продовжує планово закачувати в ПСГ газ для проходження опалювального сезону. Це газ власного видобутку й імпортований з країн Євросоюзу. За його словами, для проходження зими Україні потрібно 19 млрд кубометрів газу. Він пояснив, що населення взимку споживає 7,7 млрд кубометрів блакитного палива, підприємства теплокомуненерго - 5,7 млрд кубометрів.

Вас також можуть зацікавити новини: