Влада Росії божевільно вбиває "Газпром", вважає аналітик / фото УНІАН

Російська Федерація божевільно вбиває свого газового монополіста - компанію "Газпром", заради якихось дивних політичних цілей.

РФ зараз гробить свою компанію як експортера, оскільки крім Європи їй нікому продавати газ, розповів російський економічний аналітик, фахівець з нафтогазового ринку Михайло Крутіхін в ефірі DW.

За його словами, європейські країни не готові на колінах прийняти умови російського газового шантажу, і на його тлі почали розвивати, зокрема, зелену енергетику.

Відео дня

"...Росія, яка ось зараз угробить "Газпром" як експортера, тому що крім Європи газ йому продавати нікому. У Китаї немає труби, і в Китаї немає попиту на такі обсяги. Ось це божевільне абсолютно вбивство "Газпрому", національного надбання в ім'я якихось дивних політичних цілей, воно вплине на Росію в довгостроковій перспективі", - заявив співрозмовник.

Аналітик додав, що Європі потрібно перетерпіти цей зимовий сезон, поки не стане ліпше, а "Росія себе виводить з гри на багато років, якщо не на десятиліття".

Нагадаємо, війська РФ рано вранці 24 лютого без оголошення війни здійснили повномасштабне вторгнення в Україну.

Вороги відкривали вогонь і по військових, і по цивільних об'єктах, лише в одному Маріуполі Донецької області загинули понад 20 тисяч осіб.

Низка країн світу, в тому числі держави-члени Євросоюзу, підтримали Україну - запровадили проти РФ нові санкції й вирішили допомагати Києву озброєнням.

Російська влада вирішила відповісти на західні обмежувальні заходи зменшенням обсягів поставок свого газу в Європу.

Агентство Bloomberg дізналося, що влада Росії буде тримати поставки газу в Європу на мінімумі, поки ЄС не скасує антиросійські санкції.

Вас також можуть зацікавити новини: