В Україні починають розвиватися технології energy storage / фото ua.depositphotos.com

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) видала першу в Україні ліцензію на право провадження господарської діяльності зі зберігання енергії. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

"Це перше рішення комісії про видачу ліцензії на діяльність зі зберігання енергії. Це знакова подія, адже зберігання енергії дуже важливе та корисне для енергетичної системи", - заявив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

За його словами, функціонування установок зі зберігання електричної енергії або систем накопичення енергії суттєво сприяє збалансуванню роботи енергосистеми та підвищенню стабільності електропостачання для споживачів.

Відео дня

Зберігання енергії - що відомо

Як повідомляв УНІАН, в лютому 2022 року Верховна Рада ухвалила закон щодо розвитку систем накопичення енергії та створила передумови для розвитку технологій energy storage в Україні.

Зберігання енергії - це діяльність з використанням акумуляторів, які перетворюють електричну енергію для її зберігання, коли у системі є надлишок або низькі ціни, та відпускають електроенергію в мережу у потрібний час.

Вас також можуть зацікавити новини: